Sydstaterne - Music & Mountains

15 dages motorcykelrejse med dansk guide i sydstaterne

Denne 15 dages motorcykelrejse byder på nogle af USA’s allersmukkeste områder, store kulturoplevelser og verdens mest attraktive MC-veje. På tværs af syv stater tager vi dig med på en rejse gennem det sydlige USA’s fantastiske natur, spændende historie, kultur og musik til den store guldmedalje. Træk i lædervesten og kør Harley ‘en mod store nye oplevelser hvor vi skal opleve både Memphis, Nashville og New Orleans.

Vi har udvalgt en række Sydstatsoplevelser som skal være med til at gøre din motorcykelrejse til noget helt særligt: Fra smagfuld cajun-food, jazz, rock og country-musik til ikoniske highways, der tryllebinder enhver motorcyklist. The Blue Ridge Parkway, the Tail of the Dragon og Great Smoky Mountains garanterer uforglemmelige naturoplevelser på den ca. 2.800 kilometer lange motorcykelrejse.

Fra 36.990 kr.
pr. fører i dobbeltværelse inkl. leje af motorcykel, fly, hoteller, udflugter iflg. program samt dansk guide

Få 500 kr. i rabat per bestilling, hvis du er FDM-medlem.

FDM TRAVEL OG MC-USA

 • FDM travel har overtaget MC-USA og kan nu tilbyde unikke motorcykelrejser med dansk rejseleder.
   
 • MC-USA har siden 2010 skræddersyet motorcykelrejser til danskerne - og det vil de fortsætte med.

Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

kontakt

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark - ankomst New Orleans (Louisiana)

I dag er der afrejse fra Danmark, og turen går mod New Orleans. Vi ankommer sidst på dagen og bliver kørt til vores hotel. Resten af aftenen er fri, er I friske kan vi tage en tur på Bourbon Street for at høre noget lækkert jazz.

Oplevelser i New Orleans

Inden vi tager på opdagelse i den spændende by, starter vi med et lille informationsmøde, som skal ruste os til vores længe ventede Road trip.

Vi har sat en hel dag af til at opleve charmerende New Orleans. Vi foreslår en formiddagstur på Mississippi River med en sejltur på en ægte hjuldamper, efterfulgt af frokost på ét af de så listige steder i det franske kvarter.

Gå en tur rundt i kvarteret, hvor karakteristiske, gamle sydstatshuse i alverdens farver sætter en helt særlig stemning. Her finder I en skøn blanding af voodoo-butikker, hjemsøgte bygninger og gøglere. På The French Market kan du shoppe alverdens ting og sager, lokalt kunsthåndværk, håndlavede smykker eller måske en ny t-shirt.

I skal selvfølgelig også en tur op og ned ad verdensberømte Bourbon Street. Her er der gode muligheder for at nyde folkelivet og lytte til blues og traditionel jazz fra de gamle musikklubber.

I kan også tage en tur rundt i bohemekvarteret Marigny – det er mindre kendt end det franske kvarter, og derfor mindre turistet. Her finder I farverige huse og flere skønne toner af New Orleans jazz i gaderne.

Eller tag en tur rundt i New Orleans med en af de gamle, charmerende sporvogne. Mulighederne er mange.

New Orleans - Vicksburg (Mississippi) (415 km)

Når vi har fået afhentet og pakket vores nye trofaste følgesvend - din Harley-Davidson, starter vi ud på turen.

Dagens rute går fra New Orleans til Vicksburg, og vi begynder med en helt fantastisk oplevelse, nemlig køreturen på Lake Pontchartrain Causeway, der er verdens længste bro over vand. I alt 34,5 km asfalt fordelt over 9.000 bropiller - glæd jer til udsigten.

Vi kører ud af Louisiana og ind i Mississippi ad små, hyggelige veje, hvor vi ender i historiske Vicksburg. Byen spillede en vigtig rolle under den amerikanske borgerkrig. I maj 1863 omringede general Ulysses S. Grant og hans hær byen, som efter mange og svære kampe overgav sig den 4. juli. Nederlaget var begyndelsen til enden for Sydstaterne.

Vicksburg - Memphis (Tennessee) (361 km)

Vi starter dagen på et stykke af den smukke Highway 61, som følger Mississippi floden. Vejen kaldes også for The River Road, og på vores vej mod Memphis passerer vi bl.a. store Sydstatspalæer med imponerende hovedbygninger, opført i en svunden tid, hvor slaverne arbejdede i markerne.

Vi kommer igennem en række mindre byer langs flodlejet, hvor efterkommere af slaverne lever et nøjsomt liv - det er her blues har sit ophav og vi krydser "The Blues Trail" undervejs.

Vi ankommer til Memphis sidst på dagen, om aftenen skal vi sikkert en tur til Beale Street i det gamle Memphis downtown, hvor blues og rock & roll blev født. Her møder vi livemusik med nerve og sjæl.

Oplevelser i Memphis

Dagen er sat af til at opleve Memphis. Vi starter med et besøg på Graceland, hvor The King of Rock’n’Roll, Elvis Presley boede til sin død i 1977. Hvert år kommer millioner af Elvis-fans til Graceland, for at opleve kongens eget hjem i Memphis - og ikke mindst besøge hans gravsted i haven.

Vi besøger også Sun Studio, hvor Elvis indspillede sin første single. Andre store stjerner som B.B. King, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison, Johnny Cash og Carl Perkins har ligeledes kickstartet deres karrierer her.

Sidst på dagen er der mulighed for et gensyn med Beale Street, hvor vi finder spillesteder, restauranter og barer. Når mørket falder på her, vågner kvarteret for alvor. Her er virkelig gang i den.

Memphis - Nashville (434 km)

Kursen er sat mod Nashville og vi kører ad hyggelige små veje i Tennessee’s ”countryside”. Sidst på eftermiddagen når vi frem til ”The Music City”, som Nashville også bliver kaldt og som helt fortjent har fået prædikatet "countrymusikkens hjemsted."

Nashville er hovedstaden i Tennessee, og er mest kendt for at sætte countrymusik på landkortet – både Dolly Parton og Johnny Cash har haft sin gang i byen. Her kan vi selv mærke stemningen ved livemusik, da der ofte er gratis koncerter i hovedgaden, Broadway. Byen bugner med musik og hyggelige restauranter, hvor der også serveres en god fadøl.

Oplevelser i Nashville

Vi bliver en ekstra dag i Nashville og har tid til et besøg i det gamle Ryman Auditorium, som blev opført i 1880’erne af forretningsmanden og dampskibskaptajnen, Thomas G. Ryman. Gennem årene har forskellige personligheder som W.C. Fields, Katherine Hepburn, Bob Hope, Mae West og præsident Theodore Roosevelt stået på scenen i auditoriet.

Der er mulighed for et smut forbi Johnny Cash Museum - vi har nogle timer på Broadway, som er gaden hvor det sker i Nashville.

Vi har også sightseeing på programmet, hvor vi skal ud og se hvor og hvordan nogle af country-stjernerne bor. Om aftenen skal vi sammen med andre country-fans til koncert i Grand Ole Opry, som i 90 år har været countrymusikkens højborg. Fra Grand Ole Opry sendes der hver fredag og lørdag aften direkte radio til flere millioner lyttere i hele USA.

Nashville - Jack Daniels destilleriet - Chattanooga (289 km)

I dag fortsætter vores roadtrip sydpå, hvor vi skal på rundvisning på Jack Daniel's Distillery i Lynchburg. Destilleriet blev grundlagt i 1866 og er dermed det ældste registrerede destilleri i USA. Her skal vi høre historien om Jack Daniels og whiskyen af samme navn. Jack Daniels produceres udelukkende her og eksporteres til 140 lande.

I destilleriets shop, White Rabbit Bottle Shop, kan du købe din yndlings-Jack, men hvis du er på udkig efter Jack Daniels souvenirs, skal du runde Lynchburg Hardware & General Store, der ligger lige i nærheden.

Det kan virke skørt at Jack Daniels destilleriet faktisk ligger i et ”dry county”, hvor alt salg og udskænkning af spiritus er forbudt.

Vi overnatter i Chattanooga.

Tail of the Dragon & The Foothills Parkway (295 km)

Så går det løs, forud venter en række af ”once in a lifetime” oplevelser. Dagens rute indeholder nogle af verdens flotteste og højst rangerede MC-veje.

Gør dig klar til den ultimative mc-kørsel. Vi begynder på Cherohala Skyway, hvis navn er en sammentrækning af Cherokee og Nantahala – de to store skove, som vejen fører igennem. Vejen kostede over 100 millioner dollars at bygge og blev indviet i 1996. Distancen er 69 km, og på vores Harley-Davidson bevæger vi os fra 275 meter til 1.650 meter over havets overflade.

Herefter venter Deals Gap, som er indledningen til det fantastiske Tail of the Dragon, som I nu skal prøve kræfter med. Tail of the Dragon er en rute med ikke mindre end 318 udfordrende sving fordelt på kun 18 km. Vi slutter dagen med kørsel på The Foothills Parkway, hvor I kan glæde jer til utroligt smukke udsigter over Great Smoky Mountains National Park. Alt i alt står dagen på masser af fantastiske sving, flotte bjerge og enestående scenerier.

Vi overnatter i Maryville.

Blue Ridge Parkway og Great Smoky Mountains National Park (North Carolina)

Hvis du troede det var slut med store køreoplevelser, kan du godt tro om igen. I dag skal vi nemlig ud og køre på Blue Ridge Parkway, der af mange bliver betragtet som en af USA’s smukkeste veje. Her venter fantastisk kørsel, krydret med udsigter, enorme skovområder, grønne marker og klassiske amerikanske farme. Vejen strækker sig 755 km gennem North Carolina og Virginia.

Dagens rute bringer os igennem Great Smoky Mountains National Park, hvor vi møder alverdens træarter, vandfald, skovsøer og bjergtinder. Her finder man et rigt dyreliv med bl.a. sortbjørne, pumaer og hjorte, men det er den mytiske, blålige tåge der hviler over naturen, der virkelig giver parken sin skønhed. Parken er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Vi overnatter i Asheville.

Charleston

Vi fortsætter vores tur sydover mod Charleston, hvor vi overnatter. Byen blev grundlagt i 1670, Charleston undgik borgerkrigens ødelæggelser, da den aldrig blev indtaget og har derfor bevaret sine smukke, gamle bygninger og historiske stemning. Så læg mærke til de velbevarede, pastelfarvede huse i flotteste sydstatsstil. Stemningen og arkitekturen er nærmest europæisk tilsat et stænk af Caribien, og husenes karakteristiske smedejernsbalkoner er udført af slaver fra Barbados. Klimaet hører til i den caribiske afdeling med varme og blide briser.

Om aftenen går vi en tur i den gamle bydel med dens brostens-belagte gader og hestetrukne vogne. I Charleston finder du også lækre restauranter med god ”Southern Food” side om side med barer og live musik.  

Charleston og Savannah

Vi begynder dagen med mere sightseeing i Charleston, nærmere betegnet i forstaden Mt. Pleasant, hvor vi finder Sydens mest populære og mest fotograferede plantage, Boone Hall Plantation. Den har dannet rammen om adskillige filmoptagelser, og I kender måske bygningerne fra den populære tv-serie Nord og Syd eller fra filmen Rødder. Boone Hall blev grundlagt i 1681 og er dermed en af USA's ældste aktive plantager. Førhen var bomuld hovedafgrøden, i dag er det jordbær, tomater og græskar her dyrkes.

Efter Boone Hall fortsætter vi ad små veje til Savannah, hvor vi skal overnatte.

Har vi tid og lyst, nar vi kommer frem, kan vi tage en slentretur i byens historiske distrikt, hvor vi finder torve med smukke, victorianske huse, monumenter og grønne områder. Det er også her vi skal ud at spise store steaks og drikke iskolde øl på ægte sydstatsmaner.

Orlando og solskinsstaten Florida

I dag går turen sydpå mod Orlando i Florida. Det meste af dagen følger vi de mindre veje og kommer tæt på Atlanterhavet. Efter frokost når vi hotellet, hvor vi skal aflevere vores dejlige Harley'er.

Resten af eftermiddagen og aftenen kan bruges på at opleve Orlando. Tage på shopping i et af de mange outlets, eller hygge os ved poolen på hotellet med en kold øl og få en hyggelig snak om turens mange oplevelser. 

Afrejse fra Orlando

Der er ikke noget at gøre ved det, tiden er kommet hvor vi pakker bagagen og begynder hjemrejsen mod Danmark med masser af oplevelser og gode minder i kufferten.

Ankomst til Danmark

Efter en tur over Atlanten, lander vi igen på dansk jord.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Danmark - New Orleans med flyskift
 • Fly Orlando - Danmark med flyskift
 • Danske guider

 • Al transport ifølge program

 • 13 overnatninger på gode hoteller
 • Morgenmad på de fleste hoteller
 • Swimmingpool på de fleste hoteller
 • Følge/servicevogn til bagage og kolde drikkevarer
 • Leje af motorcykel (Harley Davidson Heritage Softail)
 • Frit kilometerforbrug på motorcyklen
 • Forsikring på motorcykel
 • Lån af styrthjelm
 • Udflugt i Nashville
 • Dansk rejsemanual
 • Skatter og afgifter
   

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for enkeltværelse 8.000 kr.
 • Benzin og vejafgifter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. person 295 kr.
 • Entréer og udflugter som ikke er nævnt under inkl. i turens pris.
 • Alt mad og drikke udover den morgenmad som er inkl. på hoteller
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

 

Om rejsen

Antal deltagere
Rejsen gennemføres ved minimum 14 motorcykler.

Om ruten
Turen er ca. 2.800 km lang, hvor vi kører på attraktive MC-veje kombineret med historie, kultur, musik og smuk natur

 

 

 

tilkøb

Ønsker du en større MC-model kan vi anbefale:

 • Harley Davidson Street Touring class fra 1.000 kr. ekstra pr. fører
   
 • Harley Davidson - Touring Class fra 2.000 kr. ekstra pr. fører

   

Se alle MC-modeller

 

ekstra oplevelser

Det er muligt at tilkøbe ekstra spændende oplevelser lokalt. Bl.a. billetter til Graceland, koncert i Grand Ole Opry  eller et besøg på Johnny Cash Museum i Nashville. 

 

 

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
36.990 kr.
-
37.990 kr.

2023: Pris for passager er 24.990 kr.
2024: Pris for passager er 25.990 kr.

FDM MEDLEMSRABAT:

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. per bestilling på nævnte priser.
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen


Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Kontakt os