Highway 1 - Californien

17 dages motorcykelrejse med dansk guide på highway 1

Highway 1 eller the Pacific Coast Highway er en af de smukkeste ruter i verden. Med Californiens klippelandskab på den ene side og Stillehavet på den anden, er ruten én af vores favoritter i USA. Og den opleves allerbedst med hænderne på et Harley-styr og vind i håret.

Vi tager dig med på en 17 dages motorcykelrejse fra Las Vegas gennem nationalparken Yosemite, forbi de gigantiske Redwood-træer og hele vejen til Los Angeles. Vi har håndplukket vores favoritoplevelser som skal gøre den 3.400 kilometer lange motorcykelrejse helt unik. Fra Golden Gate Bridge og storbystemning i San Francisco til storslåede naturoplevelser i nationalparkerne. 

Fra 37.990 kr.
pr. chauffør i dobbeltværelse inkl. leje af motorcykel, fly, hoteller, udflugter iflg. program samt dansk guide

Få 500 kr. i rabat per bestilling, hvis du er FDM-medlem

FDM TRAVEL OG MC-USA

 • FDM travel har overtaget MC-USA og kan nu tilbyde unikke motorcykelrejser med dansk rejseleder.
   
 • MC-USA har siden 2010 skræddersyet motorcykelrejser til danskerne - og det vil de fortsætte med.

Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

kontakt

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark - ankomst Las Vegas

I dag er der afrejse fra Danmark, og turen går mod Las Vegas. Vi ankommer sidst på dagen, og bliver kørt til vores hotel, hvor resten af aftenen er fri til afslapning.

Oplevelser i Las Vegas

Vi starter dagen med et informationsmøde, hvor vi gennemgår det kommende road trip.

Senere tager vi til et af de store outletcentre i nærheden af Las Vegas, hvor der er hyggelige spisesteder og rig mulighed for shopping af luksusvarer til gode priser. I kan også vælge at slappe af ved poolen på hotellet og nyde et par kulørte drinks, eller gå på opdagelse i Las Vegas.

Las Vegas er kendt som byen der aldrig sover, og derfor er det oplagt at bruge aftenen på at tage ud og opleve den spændende by helt tæt på – her finder vi en helt særlig verden af underholdning, alverdens gastronomi og masser af kasinoer.

Store Harley dag & Death Valley

I dag er det store øjeblik kommet, vi skal hente vores motorcykler Vi tager en tidlig start, så vi kan komme ud på vejene i fornuftig tid og begynde vores tur rundt i Nevada og Californien.

Vi springer lige ud i oplevelserne og skal i dag krydse Death Valley som er vores første stop. Med sine 86 meter under havets overflade er det USA’s laveste punkt. Der gror ca. 900 forskellige arter af ørkenplanter, og 21 af dem findes kun her. I sommermånederne svinger temperaturerne omkring de 47 grader, og der er generelt rigtig varmt i Death Valley, så husk godt med vand og solcreme når vi skal opleve den unikke natur i nationalparken.

Vi overnatter ved Ridgecrest.

Sequoia National Park

Efter morgenmaden starter vi dagens tur, som tager os forbi den smukke Lake Isabella og derfra videre til Sequoia National Park. Her kan vi opleve verdens største træer målt i massefylde, nemlig de berømte sequoia træer. Det mest berømte af træerne i parken er General Sherman, der har en omkreds på 31 meter, en højde på 84 meter og en vægt på ca. 1.200 tons. Det er mere end 2.300 år gammelt.

Der venter os generelt en flot dag med udsigter og snoede veje gennem landskabet. Vi ender dagen i Dinuba, syd for Fresno hvor vi skal overnatte.

Kings Canyon

I dag venter endnu en scenisk dag når vi kører ad de små veje til Kings Canyon National Park. Kings Canyon ligger i forlængelse af Sequoia National Park og her møder vi imponerende klippesider, hvor Kings River løber i bunden og giver et fascinerende farvespil.

Den dybe dal er et imponerende syn med brusende floder, vandfald, frodige områder og barske klipper. Også her finder vi de berømte sequoia træer, hvor vi skal blandt andet kommer forbi kæmpen General Grant, som er verdens største træ. General Grant Tree kaldes også "The Nation's Christmas Tree".

Efter en tur rundt i Nationalparkerne fortsætter vi ad de små veje mod en af turens højdepunkter Yosemite Nationalpark.

Vi overnatter syd for parken.

Yosemite National Park

En af USA smukkeste nationalparker venter forude - vi besøger i dag Yosemite Nationalpark som er Californiens mest populære nationalpark. 
Med det lysegrønne græstæppe, der folder sig ud langs Merced River og kaskader af imponerende vandfald, er Yosemite én af vestkystens frodigste nationalparker. Kontrasten mellem den grønne dalbund og de imponerende granitklipper, der omringer den, giver parken en ekstraordinær skønhed.

Vi kører en tur rundt og ser parken - og hvis tiden tillader det, vil vi køre til Glacier Point, der ligger 975 meter over bunden af Yosemite Valley - i 2.200 meters højde. Fra Glacier Point har du en fantastisk udsigt over hele dalen.

Vi overnatter tæt ved Lake Tahoe i byen South Lake Tahoe.

Lake Tahoe

Vi starter dagen med en tur langs den smukke Lake Tahoe. Søen ligger mellem Sierra Nevada og Carson Range-bjergene, hvor den befinder sig i næsten 1.900 meters højde. Lake Tahoe er verdens 10. dybeste sø og med en dybde på op til 500 meter fryser den aldrig til om vinteren, men bliver heller ikke særlig varm om sommeren. Den er omgivet af dramatiske bjerge, store skove, hyggelige byer og bjergluften er dejlig frisk.

Vi kører turen rundt om søen ad California Highway 89, og sidst på dagen fortsætter vi nordpå mod den nordlige del af Highway 1.

Vi slutter dagen i Red Bluff hvor vi skal overnatte.

Redwood National Park

I dag kører vi ad små, snoede veje over på Highway 101, som er forløberen for Highway 1. Vi har valgt at køre Highway 1 fra nord mod syd, så vi får de flotteste udsigter hele vejen ned langs Stillehavskysten.

Turen går i dag gennem endnu en spændende nationalpark, nemlig Redwood National Park. De gigantiske redwood-træer, står som levende skyskrabere og kigger ned på os. Nogle rager mere end 100 meter op, så man føler sig meget lille. Vi kender et par små veje, der gør oplevelsen ekstra god.

Vi overnatter i Garberville.

Mod San Francisco

Vi bruger dagen langs Highway 1, der er kendt som verdens måske flotteste motorcykeltur. Vi kører langs Stillehavets kyst og nyder turen og udsigten. Vi slutter dagen med at køre over Golden Gate Bridge, San Francisco's vartegn, og overnatter i nærheden af San Francisco.

Oplevelser i San Francisco

Vi har hviledag i San Francisco og foreslår at vi holder fridag fra motorcyklen og sammen lejer en bus for at bruge dagen på at opleve San Francisco. Der vil blive mulighed for at sejle til det berygtede Alcatraz fængsel, som ligger i San Francisco Bay. Fængslet var efter sigende umuligt at flygte fra, det lykkedes dog for 3 fanger tilbage i 1962. I Alcatraz sad nogle af USA’s hårdeste og bedst bevogtede fanger fra 1934 til 1963, hvor John F. Kennedy lukkede fængslet.

Resten af dagen er sat af til at opleve byen på egen hånd. Det er oplagt at tage en lille gåtur i det altid travle område omkring Union Square, hvor butikker og restauranter ligger dør om dør. Eller tag et smut til Chinatown, der har en af de største kinesiske enklaver uden for Asien. I Chinatown kan du købe kinesiske delikatesser af alle slags. Læg også gerne turen forbi det kendte Fisherman's Wharf, hvor søløverne bader sig i turisternes blitzlys på Pier 39.

Big Sur

Vi lægger San Francisco bag os og fortsætter vores motorcykelrejse på Highway 1. I dag skal vi køre ad noget af de mest kendte strækninger på denne rute, bl.a. Big Sur, som dækker over den 145 km lange kyststrækning, der starter syd for Carmel og fortsætter til Hearst Castle. Vi krydser den ikoniske Bixby Creek Bridge og passerer også udsigtspunktet "Million Dollar view" ved Ragged Point inden vi kommer til vores hotel ved San Simeon.

Dette er måske en af de mest maleriske strækninger på vores tur, så det er bare med at suge det hele til sig og nyde oplevelsen.

Hearst Castle og Solvang

I dag skal vi forbi Hearst Castle, som er et enormt slot med en fantastisk udsigt over Stillehavet. Det er bygget af aviskongen William Hearst i 1919 og har ikke mindre end 144 værelser. William Hearst tjente sine penge på at opkøbe og udvikle aviser, og hans ønske med slottet var at det skulle lede tankerne hen på en bjerglandsby i Middelhavsområdet.
Hearst Castle var op gennem 1920’erne og 30’erne stedet, hvor eliten for amerikansk politik og kultur mødtes til fester og middagsselskaber. 
Skulle du have lyst til ved selvsyn at se og opleve Hearst Castle, bestiller vi billetterne efter aftale.

Vi tager herefter en lille afstikker, og kører op til dansk idyl i Solvang. Her finder vi en kopi af Den Lille Havfrue, Rundetårn og et H.C. Andersen museum. Byen er mere en turistattraktion end noget andet, men den er bestemt et sjovt besøg, her kan vi også få os et stykke smørrebrød.

Vi overnatter i Solvang.

Pacific Coastal Highway

Efter morgenmaden sætter vi atter kursen mod Highway 1 og kompasset peger mod Los Angeles. Vi nyder det sidste stykke af the Pacific Coast Highway, en utrolig smuk rute hele vejen ind til Los Angeles, hvor vi kommer forbi flere af de kendte strande på vejen.

Når vi ankommer til L.A. afleverer vi Harley'en, vores tro følgesvend de sidste par uger. Vi tager til vores hotel, hvor vi foreslår vi bestiller pizzaer til aftensmad, snupper en kold øl og får hyggelig snak om alle de mange oplevelser vi har haft.

Oplevelser i Los Angeles

Dagen i dag kan bruges til egne oplevelser i L.A. Vi anbefaler en tur i filmens verden med et besøg i Universal Studios. Underholdning og forlystelser er nøgleordene i den mest kendte film-temapark i Los Angeles. 

Er du fan af The Simpsons? Så tag på besøg i Springfield. Snup en burger hos Krusty Burger eller besøg Moe´s værtshus.
Der er fart over feltet og drøn på, hvis I besøger Fast & Furious–Supercharged,

Eller I kan tage en tur på Hollywood Boulevard, gå en tur på Walk of Fame og se de flotte stjerner i fortovet.
Mulighederne i L.A er mange.

Byrundtur i Los Angeles

Vi har hyret transport for dagen, og vi skal i dag opleve endnu mere af hvad Los Angeles har at byde på. Vi kører gennem Hollywood, stjernernes hjemsted i Los Angeles. De flotte stjerner i fortovet langs Hollywood Boulevard er et must, når du er i Los Angeles. Det samme gælder Dolby Theater - det er her Oscar-statuetterne hvert år bliver uddelt. Glæd jer ligeledes til et glimt af det berømte Hollywood skilt, vi kan betragte på afstand.

Vi kommer forbi Santa Monica Pier, og slutter dagen med en gåtur langs Venice Beach, hvor der altid er liv og glade dage langs stranden. Her er også mange lokale butikker, hvor man kan få handlet de sidste indkøb.

Vi spiser frokost på Bubba Gump Shrimp Co, en spændende restaurant, der ligger lige ud til Stillehavet - Restauranten har sit navn fra filmen Forrest Gump med Tom Hanks i hovedrollen.  

Afrejse fra Los Angeles

Vi pakker bagagen og begynder hjemrejsen mod Danmark med masser af oplevelser og gode minder i kufferten.

Ankomst til Danmark

Efter en tur over Atlanten, lander vi igen på dansk jord.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Danmark - Las Vegas
 • Fly Los Angeles - Danmark
 • Dansk rejseleder

 • Al transport ifølge program

 • 15 overnatninger på gode hoteller med pool
 • Morgenmad på de fleste hoteller
 • Følge/service bil
 • Leje af motorcykel
 • Frit kilometerforbrug på motorcyklen
 • Forsikring på motorcykel
 • Lån af styrthjelm
 • Udflugt i Las Vegas
 • Udflugt i Los Angeles
 • Dansk rejsemanual
 • Skatter og afgifter
   

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for enkeltværelse fra 6.700 kr.
 • Benzin
 • Drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. person 295 kr.
 • Drikkepenge til guider og chauffører 
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

 

Om rejsen

Varighed
17 dage

Antal deltagere
Rejsen gennemføres ved minimum 14 chauffører.

Transport
Rejsen gennemføres på Harley-Davidson motorcykler.

Om ruten
Turen er ca. 3.600 km lang, og der er en del snoede veje på denne rute, som gør den lidt mere køreteknisk udfordrende end nogle af de andre ture. Vi vælger som regel altid de små veje, hvis det er muligt. 

 

ekstra oplevelser

Det er muligt at tilkøbe ekstra spændende oplevelser lokalt. Bl.a. billetter til Alcatraz fængslet San Francisco og Universal Studios i Los Angeles.

 

 

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

- (Udsolgt)
36.990 kr.
-
37.990 kr.

2022: Pris for passager er 23.990 kr.
2023: Pris for passager er 24.990 kr.

FDM MEDLEMSRABAT:

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. per bestilling på nævnte priser.
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen


Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Kontakt os