Fjorde & fjelde - på MC i Norge

8-dages motorcykelrejse med dansk rejseleder gennem naturskønne Norge

Spring på din egen MC og oplev imponerende fjorde, dramatiske fjelde, billedskønne kystbyer og undersøiske tunneller på denne 8-dages tur i fællesskab med andre. Fra ukendte fæstningsbyer til højfjeldet - fra dybe fjorde til historiske kystbyer. På denne tur oplever I den store variation, som fantastiske Norge kan tilbyde.

Tag med os på denne nye rejse, som vi gennemfører for første gang. Der bliver god tid til at nyde sammenholdet på turen samtidig med at der også bliver mulighed for en god portion frikørsel.

Der venter os en storslået rejseoplevelse, når vi drager på opdagelse. Der bliver helt sikkert mindre forandringer undervejs, men med højt humør og nysgerrighed får vi alle en oplevelsesrig rejse.

Velkommen til Norge!

Fra 6.490 kr.
pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenmad samt dansk rejseleder

Rejsens længde:
ca. 1.200 km samt t/r Danmark

FDM TRAVEL OG MC-USA

Nu åbner vi for MC-rejser med dansk rejseleder til Norge og vi glæder os til at byde velkommen til et univers af fantastiske oplevelser på din egen MC i fællesskab med andre. Måske møder du tidligere rejsekammerater på turen?
 

Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

kontakt

 

 

Dagsprogram

Udrejse Danmark-Drammen/Oslo

Idag går rejsen på egen hånd fra Danmark til Norge.

Fra Sjælland og Fyn er der en dags køretur på gode motorveje hele vejen til Drammen gennem Sverige. Det er 600 km og ca. 7 timer fra København, og starter man tidlig kan man også lægge et stop ind på en af de historiske fæstninger lige efter den svensk-norske grænse. Alternativt kan du sejle med Oslobåden direkte fra København. (tag afsted dagen før)

Fra Jylland vil færgen fra Hirtshals til Larvik være den mest optimale rute. Sejlturen tager knap 4 timer, og fra Larvik er der kun ca. 100 km på god vej til Drammen.

Vi glæder os til at byde velkommen til en velkomstdrink på hotellet i Drammen.

Drammen/Oslo - Geilo området (260 km)

Vi tager afsted fra hotellet fra morgenstunden for at få den første hele dag på de norske veje. Idag kommer vi væk fra motorveje og byerne langs kysten til det "rigtige" Norge. Snoede veje tager jer gennem småbyer og frem mod fjelde og fjorde.

Undervejs holder vi de nødvendige pauser og gennem hele dagen får vi rig mulighed for at suge de mange naturoplevelser til os.

Vi forventer at være fremme i Geilo området sidst på eftermiddagen, hvor vi bliver indkvarteret.

Geilo området - Bergen (243 km)

Fra Geilo området fortsætter turen i dag mod vest og der venter igen skønne naturoplevelser med fascinerende udsigtspunkter.

Vi passerer vandfaldet Vøringsfossen, som er blandt de mest kendte vandfald i Norge, hvor vandet falder hele 182 meter ned i den trange og smukke Måbødalen. Vandmængden i vandfaldet er reguleret gennem kraftværk, men der er et minimumskrav til vandmængden, som slippes ud i vandfaldet om sommeren. Men vær opmærksom på at der på andre tider af året kan være begrænset vand i vandfaldet.

Vandfaldet ligger praktisk til hovedvej 7, som er en af hovedvejene mellem Bergen og Oslo. Den bedste udsigt får du fra fra Fossli Hotell, som ligger ca. 1 km fra hovedvejen.

Selve hovedvej 7 og Måbødalen fra Eidfjord er også en attraktion i sig selv. Den moderne vej går igennem en række tunneller, men med flotte udsigtspunkter undervejs. Den gamle vej fra 1916 er et imponerende stykke ingeniørarbejde og er i dag kun tilgængelig til fods.

Via Hardangerbroen når vi Voss og herfra fortsætter vi vest på med en uendelig række af korte og lange tunneller til Bergen. Vi forventer at være fremme i Bergen sidst på eftermiddagen, hvor der bliver rig mulighed for at udforske den centrale bydel om aftenen. I Bergen venter et væld af oplevelser på dig.

Overnatning i Bergen.

Bergen - Odda området (189 km)

Turen sydover fra Bergen tager os over flere fjorde og langs noget af de smukkeste natur man kan forestille sig. Vi kører i roligt tempo og en skøn køredag venter forude.

Overnatning omkring Odda området.

Odda området - Stavanger (218 km)

Fra Odda området tager vi nu sydpå til Stavanger med flere stop undervejs. Vi passerer flere vandfald på dagens strækning, som hovedsageligt vil være på den spektakulære rute 13. Lige inden ankomst til Stavanger kører vi gennem en af verdens længste undersøiske tunneller.

Ryfylketunnelen, en del af Ryfast forbindelsen - er en undersøisk tunnel på riksvej 13 mellem Nord-Jæren og Ryfylke under Horgefjorden nær Stavanger i det vestlige Norge.

Tunnelen er imponerende 14,4 km lang og 291 meter under havets overflade. Det er samtidig verdens længste og dybeste undersøiske vejtunnel. Dette vil dog ændre sig når den endnu længere Boknafjordtunnel åbner i 2026.

Vi bliver i Stavanger i to nætter, så der bliver lidt ekstra tid til i fællesskab at nyde de mange indtryk fra turen.

Stavanger og udflugt til Preikestolen (78 km)

I kan bruge dagen på at udforske den charmerede by Stavanger, der byder på flere museer, som dækker de forskellige epoker i byens historie. Norsk Hermetikkmuseum og Norsk Oljemuseum er begge værd at besøge.

Er I mere til natur, så brug dagen til at besøge Preikestolen i smukke og smalle Lysefjorden lige øst for Stavanger.

Preikestolen, også kaldet Prædikestolen, er et ikonisk udsigtspunkt højt hævet over Lysefjorden. Plateauet måler ca. 25 x 25 meter og der er 604 meter ned til Lysefjorden nedenunder.

SEJLTUR ELLER VANDRETUR

Der er to måder at se Preikestolen på...

Den nemme måde er at tage en sightseeingbåd fra Stavanger til Lysefjorden. Turen tager ca. 3 timer. En flot tur, hvor man udover at Preikestolen fra "undersiden" også oplever vandfald og andre interessante steder i Lysefjorden.

Den aktive måde er at køre til Preikestolens besøgscenter og vandre de ca. 4 km ud til selve Preikestolen. Turen indebærer at man vandrer 350 højdemeter, så der skal en ok basis-kondition til. Selve vandreturen tager ca. 4 timer tur-retur, men med køreturen fra Stavanger bør man afsætte en hel dag. Et tip er at køre rigtig tidlig fra Stavanger, så man ikke ender med at gå i kø ad vandrestien til Preikestolen - og husk naturligvis gode vandresko! 

Fra Stavanger kører man under Ryfylke-tunnelen, som er verdens længste undersøiske tunnel med 14,4 km, og hvor man kommer helt ned til 281 meter under havets overflade. Der er to parallelle tunneller med to kørebaner i hver, og der er områder med flerfarvet lys for at bryde det monotome. En sjov oplevelse i sig selv. Bemærk at der, som ved andre undersøiske tunneller, opkræves bompenge.

MISSION IMPOSSIBLE

Overskriften henviser ikke til vandreturen, da den fint kan gennemføres af de fleste med ok kondition. Preikestolen blev nemlig brugt som "location" for den forrygende afslutningsscene i filmen 'Mission Impossible: Fallout'. Tror ikke vi afslører for meget, når vi siger at det ikke var Tom Cruise som faldt udover kanten til sidst.

 

Overnatning i Stavanger.

Stavanger - Kristiansand (277 km)

Dagens køretur tager jer til regionen Sørlandet, hvor et naturlig besøg er den lille by Farsund. Vi følger Rigsvej 44 dele af vejen - denne vej følger kysten, hvor den første del frem til Egersund går over Jærens flade landbrugsområder med hvide sandstrande med klitter, som man kender det fra Danmark. Fra Egersund til Flekkefjord går Rigsvej 44 via flere mindre fjorde, blandt andet den smukke Jøssingfjord. En lille fjord, som spillede en central rolle i optagten til 2. verdenskrig. Via Flekkefjord går turen nu det sidste stykke til Kristiansand, hvor vi forventer at ankomme til sidst på aftenen.

Rejselederen vil opfordre til en fælles afslutningsmiddag (ej. inkl.) om aftenen.

Overnatning i Kristiansand

Hjemrejse til Danmark

Fra Kristiansand går der færger flere gange dagligt til Hirtshals med henholdvis Fjordline og Color Line. 

Skal I retur med Oslobåden eller sydpå gennem Sverige er der ca. 320 km til Oslo.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse 
 • Morgenmad er inkluderet
 • En masse fede oplevelser i fællesskab med resten af holdet.
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Eventuelt færge til/fra Norge
 • Øvrige måltider & drikkevarer
 • Ekspeditionsgebyr DKK 295 pr. person
 • Tillæg for eneværelse DKK 2.500
 • Parkering ved hotellerne (Afregnes lokalt - forvent ca. NOK 900 per mc.)
 • Entréer, benzin mm.
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel

VEJAFGIFTER

Motorcykler er fritaget for vejafgifter.

Om rejsen

Varighed
8 dage

Antal deltagere
Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere.

Transport
Rejsen gennemføres på egen motorcykel.

Om ruten
Turen er ca. 1.200 km lang, og der er en del snoede veje på denne rute, som gør den lidt mere køreteknisk udfordrende end andre lande. Vi vælger som regel altid de små veje, hvis det er muligt. 

ekstra oplevelser

Du kan forlænge din rejse med flere dage i Norge. Ring og hør nærmere om dine muligheder.

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

nye afrejsedatoer for 2021 er på vej

FDM MEDLEMSRABAT:

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. per bestilling på nævnte priser.
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen


Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.
Angivne priser er pr. person.